tiistai 10. marraskuuta 2009

Apan Koru

Apan Korun korujen perusmateriaali on käsin työstetty hopea. Siihen Airi Hietala lisää makeanveden helmiä, puolijalokiviä ja Swarovski-kristalleja. Näin syntyy herkkiä, eläväpintaisia koruja niin arkeen kuin juhlaankin.

Hietala käyttää töissään myös Karen Hill –hopeaa; se on thaimaalaisen vuoristolaisheimon perinteisin käsityömenetelmin valmistamia hopeaosia, hopeapitoisuus on 96-98 prosenttia.

Airi Hietala on seurakunnan talouspäällikkönä työuransa tehnyt eläkeläisyrittäjä. Vuosia sitten hän meni kansalaisopiston ketjukurssille, ja se oli menoa: koruharrastus vei hänet täysin mukanaan. Hän on täydentänyt osaamistaan Kankaanpään opiston kisällikurssilla.

- Nykyään muotoilen lähes kaikki koruni hopealangasta käsityönä väännellen, juottaen, sulattaen ja vasaroiden. Monien työvaiheiden jälkeen lopputuloksena on hyvin eläväpintaisia, monesti luonnon inspiroimia koruja, Hietala kertoo.

Apan Korun mallistossa on useita korusarjoja ja niiden muunnelmia. Uusia malleja ja sarjoja syntyy koko ajan, ja entisiä jää pois.

- Hopeaa sulattamalla syntyy uniikkeja koruja, mutta niiden lisäksi myös monet muut koruni ovat ainutlaatuisia, toista samanlaista ei tule.

Hää- ja juhlakoruissa on oma kasvava valikoimansa. Airi Hietala sanoo, että myös tilaustöiden ja uusiokorujen tekeminen on antoisa osa työsarkaa.

Hietala perusti Apan Korun keväällä 2009, sen toimipaikka on Nurmeksen kaupunki Pohjois-Karjalassa. Samanaikaisesti yrityksen kanssa käynnistyi korupajan verkkokauppa.

Paitsi ideoiden lähde, luonto on Airi Hietalalle myös tärkeä latautumispaikka. Kesäaikana hän viettää aikaa metsässä marjastaen ja sienestäen. Talvella ovat vuorossa toiset, kuntoa nostattavat harrastukset: vesijumppa, avantouinti ja lavatanssikurssit.

Ei kommentteja: