maanantai 23. marraskuuta 2009

Helmetti
Helmetti (TMI Outi Jalkanen) on yhden naisen koruyritys Espoon Westendissä, ja sen taustalta löytyy tavallinen tarina: helmet veivät harrastajan mukanaan, koruja valmistui tiuhaan tahtiin ja niille oli tarpeen löytää uudet omistajat. Nyt takana on viitisen vuotta aktiivista näpertelyä ja kolme vuotta yrittäjyyttä.

Koruissaan Outi käyttää hopean lisäksi eniten erilaisia korukiviä, makeanvedenhelmiä sekä Swarovskin kristalleja ja helmiä, mutta toisinaan myös muut materiaalit (lasi, erilaiset nauhat ja nyörit, posliini jne.) houkuttelevat. Outi kokee vielä näin viiden vuoden jälkeenkin tavallaan yhä etsivänsä omaa tyyliään, mutta hänen koruissaan on nähtävissä selkeä pyrkimys tyylikkääseen yksinkertaisuuteen: klassisen kauniille peruskorulle on aina käyttöä.

Tällä hetkellä Outi hoitaa yrityksensä lisäksi pikkuista esikoispoikaansa, joten aikaa koruille on selvästi vähemmän kuin aikaisemmin. Tästä syystä hän ei toistaiseksi tee tilaustöitä vaan käyttää rauhalliset koruiluhetkensä omien koruvisioidensa toteuttamiseen.  "Yksi parhaista palkinnoista korukaupan pyörittämisessä on se, kun asiakas tulee toisenkin kerran ostoksille. Silloin tiedän onnistuneeni työssäni."

Ei kommentteja: