torstai 25. helmikuuta 2010

Ideakoru

 

 
Ideakoru

Maarit syntyi Perniössä meren rannalla ja monien mutkien kautta päätyi ylävirtaan suurta Kokemäenjokea pitkin Harjavaltaan. Matka oli jännittävä ja täynnä yllätyksiä ja vihdoin ylävirtaan uinut sai hengähtää. Löytyi jotakin: ei suurta tai ihmeellistä, vain pieni lause, joka pysähdytti. Memento vivere – muista elää! Nämä Goethen sanat kuvanveistäjä Emil Cedercreutz oli aikanaan naulannut taiteilijakotinsa ulko-oveen. Maarit toteutti lauseen innoittamana korusarjan vuonna 2004 ja siitä alkoi korujen taival kantajille, joilla on samanlaiset elämänarvot.

Korut ovat hyvin pelkistettyjä, hopeaan lyötyjä kirjaimia - yksinkertaista ja selkeää. Asiakkaat haluavat myös omia sanoja, kirjaimia ja lauseita koruihin.  Ideakoru toteuttaa nämä toiveet. Koruja on usein sanottu myös voimakoruiksi:  kantajalleen tärkeä lause kulkee elämässä mukana ja siitä saa voimaa.

Sterlinghopea on tärkein materiaali, mutta nyt myös kierrätetty alumiini on tullut käyttöön. Ekologisuus on muutenkin vahvasti mukana korujen teossa ja hopea puoltaa siinäkin paikkansa, sillä koru kulkee elämässä äidiltä tyttärelle. Siinä on muisto, sitä ei heitetä pois.

Ei kommentteja: